Otthon / Egyéb / Feloszlik a pilismaróti képviselő-testület

Feloszlik a pilismaróti képviselő-testület

Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. augusztus 6-án 11 órakor rendkívüli testületi ülést tartott a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében, amelyen név szerinti szavazással hét igen egyhangú szavazat mellett a testület feloszlatásáról döntöttek.

Pergel István polgármester az alábbi közleményt jelentette meg:

„Az ülésen Réti József Károly alpolgármester ismertette Pergel István Csaba polgármester írásban tett, 2020. augusztus 15. napjával történő polgármesteri tisztségéről történő lemondását.

Pergel István Csaba polgármester ismertette az ülésen Réti József Károly alpolgármester írásban tett, 2020. augusztus 11. napjával történő alpolgármesteri tisztségről és képviselői mandátumáról szóló lemondását.

A képviselő-testület név szerinti szavazással 7 igen egyhangú szavazat mellett a képviselő-testület feloszlatásáról döntött. A testület a döntését a faluban a sóder-homokbánya nyitásával kapcsolatban kialakult helyzettel indokolta. A döntés indoklásában kihangsúlyozták, hogy a lemondott testület nem kíván továbbiakban a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni.  A lemondó testület az időközi önkormányzati választással megválasztásra kerülő új polgármester és új képviselő-testület kezébe adja ebben a kérdésben is a döntés jogát és felelősségét.

A képviselő-testület egyedi határozattal az Ávr. 52. § (6a) bekezdése alapján kötelezettség vállaló személynek jelölte ki Balázs Márta jegyzőt az önkormányzat kiadási előirányzati terhére vonatkozó kötelezettségvállalás gyakorlására. E határozattal a testület célja az volt, hogy az új önkormányzat megalakulásáig az önkormányzat és intézményei tekintetében a működőképességét fenntartsa.  

A közlemény célja a lakosság közhangulatának javítása, megnyugtatása és a népszavazási kezdeményezés létjogosultságának megfontolása.

Pilismarót, 2020. augusztus 6. 15:00

Pergel István Csaba
polgármester sk.”


(forrás)

About regio33

Check Also

Kezdődik a csillagászati ősz

2020-ban az őszi napéjegyenlőség szeptember 22-án 13:31-perckor kerül sor (UTC-ben). A nevéből következően ez az a …

Hozzászólás