Otthon / Egyéb / István, a király a Várszínházban

István, a király a Várszínházban

A Várszínházban elevenedik meg az István, a király című rockopera egy koncert formájában augusztus 17-én és 18-án.

És ugyan a mű 1983-as ősbemutatója előtt már léteztek népszerű magyar rockoperák, az István, a király kétségkívül a műfaj csúcsdísze. A Szörény-Bródy szerzőpáros által megkomponált mű patináját pontosan az első bemutató évszáma adja, amikor a magyar nemzeti azonosságtudatot hangsúlyozó rockzenei nagymű a pártállami kulturális közegben jelenhetett meg a maga markáns, akkor újszerű mondanivalójával, a fennálló rendszer elleni kritikát megfogalmazó áthallásos dalszövegekkel és persze a mindvégig zseniális zeneszámokkal.

Az Esztergomi Várszínház ezúttal keresztmetszetét, tehát az István, a király, főleg a mű zenei részére koncentráló koncertváltozatát mutatja be a közönségnek a Bazilika előtti nagyszínpadon. A híres szerepekben Feke Pál, Szomor György, Simon Boglárka, Dolhai Attila, Borbély Richárd és Herczeg Flóra áll majd a mikrofonoknál. Kísér: a Crescendo Music Orchestra.

Az előadások augusztus 17-én és 18-án, hétfőn és kedden, 21:00-kor kezdődnek. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen válthatók.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)

(forrás)

About regio33

Check Also

Kezdődik a csillagászati ősz

2020-ban az őszi napéjegyenlőség szeptember 22-án 13:31-perckor kerül sor (UTC-ben). A nevéből következően ez az a …

Hozzászólás