Otthon / Egészség - Életmód / 5 MAG, AMI BÁRMELYIK TABLETTÁNÁL HATÁSOSABB

5 MAG, AMI BÁRMELYIK TABLETTÁNÁL HATÁSOSABB

Tudtad, hogy bizonyos magvak segíthetnek a depresszió leküzdésében, vagy éppen csökkentik a koleszterinszintet? Megmutatjuk, milyen magvakat egyél, ha…

…magas a koleszterinszinted

mandula a legjobb választás számodra. Könnyű, egészséges snack, ami tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Valamint egyszeresen telített zsírsavakat is tartalmaz, amely az egészséges zsírok közül való. A mandula csökkenti a koleszterinszintet, ezzel megelőzve az érrendszer elzáródását. Napi egy marék az egészséges adag belőle.

…depressziós vagy

Válaszd a kesudiót. A benne található aminosavak egyike megnöveli a szerotonin nevű hormon mértékét a szervezetben. Ez segíthet legyőzni a depresszió, a stressz és a szorongás tüneteit.

…éppen befejezted az edzést

földimogyoró segít az izmokban visszaállítani a fehérjeszintet. Napi egy kanál mogyoró vagy két kanál mogyoróvaj segíthet az izomnövelésben is.

…az Alzheimer-kór feltűnt már a családodban

Nagy segítséget jelent a pekándió azoknak az embereknek, akinek a családjában előfordult Alzheimer-kór. Ez a mag tele van magnéziummal és olyan ásványi anyagokkal, amelyek csökkentik a gyulladást.

…stabilizálni szeretnéd a vércukorszinted

gesztenye nagyobb szénhidrátmennyiséget tartalmaz, mint a többi mag. Ezek az anyagok lassabban haladnak át a szervezeteden, így egyensúlyban tartják az energia- és vércukorszinted.

(forrás)

About regio33

Check Also

Kezdődik a csillagászati ősz

2020-ban az őszi napéjegyenlőség szeptember 22-án 13:31-perckor kerül sor (UTC-ben). A nevéből következően ez az a …

Hozzászólás