Otthon / Egyéb / Tenisztornát rendeztek Szerencsés Tibor emlékére

Tenisztornát rendeztek Szerencsés Tibor emlékére

Hagyományteremtő alkalommal, elsőként szerveztek tenisztornát a hétvégén Esztergomban a Szent István Gimnázium közelmúltban elhunyt Príma Díjas, legendás testnevelő tanárának emlékére.

A Prímás szigeten fekvő Gran Camping területén található négy pályán közel ötven résztvevő játszott meccseket, közben megemlékeztek az esztergomi tenisz egyik szenvedélyes művelőjéről. A tornát Sitku Pál és felesége nyerte meg.

Szerencsés Tibor több, mint 30 évig tanított testnevelést az I. István Híradástechnikai Szakközépiskolában, amely később a Szent István Gimnázium nevet vette fel. Fő sportága a szertorna volt, de kosár- és röplabdát, focit, teniszt és számos más sportágat is oktatott, magas színvonalon. A tornászcsapattal szinte minden évben országos döntőbe jutottak a diákolimpiákon.

Teniszben a tanítványai korosztályos TOP 10-ig meneteltek, röplabdázói az ifjúsági NB II-ben bronzérmesek lettek, a diákolimpián országos harmadik helyig jutottak. Kosarasai és focistái megyei diákolimpiákat nyertek. Életét és pályáját az oktatásnak és a sportélet szervezésének szentelte.

About regio33

Check Also

Újabb áremelés a héten

Szerdán a benzin átlagára további 6 forinttal emelkedik, gázolajat pedig bruttó 2 forinttal magasabb áron …

Leave a Reply