Otthon / Egyéb / Esztergomi horgász az országos bajnokság élmezőnyében

Esztergomi horgász az országos bajnokság élmezőnyében

A hétvégén rendezték a tiszakécskei Holt-Tisza ágban az 57. Egyéni Országos Horgász Bajnokság döntőjét, melyben összesítésben negyedik helyet ért el Csöregi Balázs, az esztergomi Vasas Horgászegyesület versenyzője.

Helyezésével bekerült abba a keretbe, melyből a jövő évi világ és Európa-bajnokság magyar csapatát kiválasztja Szénási Béla szövetségi kapitány.

„A világ legkomolyabb versenye az 57. Egyéni OB, hiszen jelen pillanatban hazánk válogatottja vezeti a FIPSed világranglistáját. A mezőny és a pálya is méltó egy döntőhöz, de akár egy világbajnoksághoz is” – mondta a megnyitón Ambrus Tibor, a MOHOSZ OHSZK Horgászsport Szakszövetségi Iroda vezetője.

A Tiszakécskei Holt-Tisza ág 6,8 hektáros vize dévéreket, kárászokat, pontyokat, balinokat rejt, legalábbis ezekre lehet alapozni a horgászatot. A limitet most szűkre szabta a versenybizottság, 12 liter etetőanyagból és 2 liter élő csaliból kellett gazdálkodni.

Csöregi Balázs elmondta, négy napon át négy órás szakaszokban folyt a verseny, a változékony idő próbára tette a horgászokat, mivel viszonylag kevés hal volt a vízben és azok is nagyon finoman ettek.

A legjobb eredményeket pici úszóval, pici horoggal lehetett elérni. Nagyon nehéz volt a halfogás, a szeles időben kontroll alatt tartani a szereléket embert próbáló feladat volt. A versenyen nagy szerepe volt annak is, kit milyen helyre sorsoltak. A bajnokságon megyénkből még ifj. Jerabek Antal vett részt a Vértesaljai Horgász Egyesületből. Az országos bajnokságra első fordulóban mevezett többszáz induló közül kemény munkával, tisztes helytállással a összesítettben a 21. helyet szerezte meg.

Forrás: KEMHESZ

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply