Otthon / Dorog hírei / Újabb különleges vonat érkezik a környékre

Újabb különleges vonat érkezik a környékre

Esztergomba sajnos nem tér be, de Dorogon látható lesz a Nohab vontatta szerelvény október 17-én.

A MÁV ezúttal Közép-dunántúli keringő névre keresztelt programjára hívja a vonatrajongókat. Október 17-én egy M61-es által vontatott nosztalgia szerelvény indult Budapestről, a térségben Dorogot és Almásfüzitőt is érintve.

A MÁV felhívása szerint “keringőnket Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük, majd a 2-es vonalon előbb átkelünk a Dunán, majd a Pilisen, s közben áthaladunk a Kopár-hágói alagúton, mely 780 méteres hosszával a “Hazánk leghosszabb vasúti alagútja” cím viselője. Dorognál balra tarts, és utunkat immár a Duna mentén, a 4-es vonalon folytatjuk Almásfüzitőig, onnan az 1-es vonalon Komáromig. Mozdonyunk körbejár, majd délnek vesszük az irányt s az idén 160 éves 5-ös vonalon zakatolunk egészen Mórig, ahol kicsit megpihenünk. Vendégeink szabad program keretében fedezhetik fel az Ezerjó városát.

Utunk Székesfehérvárig, utána pedig a 44-es vonalon Pusztaszabolcsig visz tovább, bőséges fotómegállásokkal. Végül a 40a vonalon visszaérkezünk Budapestre. Leszállási lehetőség Budapest-Kelenföldön. Keringünk még egyet a Körvasúton, s végül visszaérkezünk indulási állomásunkra, Budapest-Nyugati pályaudvarra”.

További információ itt található.

(forrás)

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük