Otthon / Dorog hírei / Megtisztították a dorogi játszótereket

Megtisztították a dorogi játszótereket

A Civilek a Fejlődő Városért Egyesület szervezésében Dorogon négy játszóteret tisztítottak meg önkéntesek október 10-én, szombaton.

Az egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek szép időben kezdték meg a szemétszedési akciót szombat reggel. Először a Radnóti utcai játszóteret takarították ki, majd a Jubileum térre, a Borbála és a Zsigmondy lakótelepre mentek.

A szervezők elmondták, hogy szerencsére nagyobb szemétdarabokkal ritkán találkoztak, bár így is akadt bőven műanyaghulladék, édességes zacskók formájában. Kiemelték, hogy ami a leglátványosabb volt, az a cigarettacsikkek száma. Sajnos a legtöbb helyen, főleg a padok környékén rengeteg volt eldobálva, pedig minden játszótéren több szemetes is található.

A városi csikkgyűjtéshez az egyesület is hozzájárult, két cipősdoboznyi dekket gyűjtöttek össze, az ezért kapott utalványt pedig jótékony célra ajánlják majd fel.

Az összegyűjtött hulladékot az önkormányzat munkatársai szállították el a helyszínről.

(forrás)

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük