Otthon / Egyéb / A JOBBIK A LEGERŐSEBB ELLENZÉKI PÁRT

A JOBBIK A LEGERŐSEBB ELLENZÉKI PÁRT

A magyarok saját bőrükön tapasztalják, hogy a propagandaszöveg mögött nincs valódi teljesítmény a kormány részéről. Az emberek bizalma megingott a Fideszben, az eddigi támogatóik a saját bőrükön tapasztalják a kormány ámokfutásának káros hatásait, ezért az ellenzéki pártok megerősödtek, a Jobbik pedig a legerősebb ellenzéki párttá vált.

Az ellenzék 2010 óta hatalmas ellenszélben dolgozik, hiszen a kormánypárt agresszív, valóságtól elrugaszkodott információkkal, hírekkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat a kormány- és a közmédia által. Azonban mára világossá vált, hogy a kormánypárt komoly bajban van, a víruskezelésben megbukott, a magyar gazdaság válsághelyzetben van, százezrek váltak munkanélkülivé, az euro árfolyama pedig történelmi mélyponton van.

Jakab Péter vezetésével ismét sikerült az ellenzék vezető pártjává válnia a Jobbiknak az Iránytű Intézet friss felmérése alapján.

Az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint a pártot választani tudó szavazók esetében a kormánypártok támogatottsága 50%, a Jobbik a második helyen áll 12%-kal, a DK a harmadik 10%-kal. A Momentum 9, az MSZP-Párbeszéd 7%-os népszerűséggel bír.

A pártot választani tudó biztos szavazók körében jelentős fölénnyel a Fidesz-KDNP a legnagyobb támogatottságú párt. Az ellenzéki pártok összesített aránya sem haladja meg ezt a magas támogatottságot, bár jelentősen közelíti. A Jobbik és DK 12-12%-on állva a legerősebb ellenzéki pártok. A Momentum 10%-os, az MSZP-Párbeszéd 6%-os népszerűséggel rendelkezik. Az LMP, MKKP és Mi Hazánk az 5%-os bejutási küszöb alatt áll.

(forrás)

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük