Otthon / Egyéb / MAI MAGYAR PROBLÉMA KEZELÉS. MESSZIRŐL JÓL NÉZ KI, CSAK NE NÉZZ A LEPEL MÖGÉ!

MAI MAGYAR PROBLÉMA KEZELÉS. MESSZIRŐL JÓL NÉZ KI, CSAK NE NÉZZ A LEPEL MÖGÉ!

Az évtizedek óta halogatott felújítás helyett ponyva borítást kapott a régi Fürdő Szálló.  Érthetetlen, hogy az egykori kulturális központ a fideszes választási ígéretek ellenére nem újult meg.
Nunkovics Tibornak, a térség országgyűlési képviselőjének Facebook bejegyzése:

Mi lesz veled Fürdő Szálló? Ezért szavazták le a javaslatom?

Hatalmas felháborodást keltett az alábbi kép az elmúlt napokban, ami nem is csoda, hiszen Esztergom – tovább megyek, a polgári Esztergom – egyik jelképe ilyen módon lett ismét megszégyenítve. Egy új ponyvával takarták el azt a Fürdő Szállót, amelyről köztudott, hogy maga Kossuth Lajos is megszállt benne, és a dualizmus korától az esztergomi kulturális élet egyik központja volt.

Minden önkormányzati választás alkalmával hallhatjuk a Fidesz-KDNP legújabb üdvöskéjétől, hogy így meg úgy fogják megmenteni, hasznosítani, de jóformán semmilyen előrelépés nem történt. Az épület évről évre rosszabb állapotba kerül. Ezt megelégelve idén júniusban, a központi költségvetés vitájánál benyújtottam egy módosító javaslatot, amely 5 milliárd forint célzott támogatást nyújtott volna arra, hogy az épületet végre felújítsák és újra elnyerje régi fényét.

Otthont adhatna többek között egy mozinak, egy színháznak, egy könyvtárnak vagy ne adj’ Isten egy kulturális központnak. Az esztergomiak azt hiszem tudják miért pont ezeket soroltam fel.

De sajnos nem így alakult. A javaslatomat gondolkodás nélkül, csomagban több száz másik javaslattal együtt, a Parlament fideszes többségű Gazdasági Bizottsága indoklás nélkül leszavazta. A felújítás lehetősége ment, a ponyva jött.

Meddig fog még ez így menni? Vajon ez az épület is majd egyszer átjátszásra kerül… valakihez

Fénykép forrása: Facebook/I❤️Esztergom

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük