Otthon / Egyéb / Minden ötödik magyar háztartás megérezte a koronavírus negatív hatásait

Minden ötödik magyar háztartás megérezte a koronavírus negatív hatásait

A lakosság 66 százaléka szerint egyre nehezebb egészségügyi ellátáshoz jutni a járvány óta – derült ki a Népszava megbízásából a Publicus Intézet által készített októberi felméréséből.

A pesszimisták tábora jelentősebb a magukat ellenzékinek vagy bizonytalannak vallók körében, de a kormánypárti szavazók is elégedetlenek: 50 százalékuk szerint nehezebb ellátáshoz jutni.

Az ellenzékiek ennél borúsabb képet látnak, 76 százalék szerint romlott az egészségügyi ellátás, a bizonytalanok 69 százaléka is így véli.

A lap cikke szerint

  • minden ötödik magyar (22 százalék) a háztartás bevételeinek csökkenéséről számolt be a járvány idején, de a döntő többség (76 százalék) nem tapasztalt változást.
  • a megkérdezettek 24 százaléka viszont kevesebbet költ élelmiszerre, ruházkodásra (17 százalék) és kultúrára (15 százalék). 
  • 43 százalékuk szerint településükön egyre több az álláskereső, 33 százalék szerint megnőtt az igény a közmunkára is.

A magyarok 41 százaléka szerint az önkormányzatoknak egyre nagyobb nehézségekbe ütközik, hogy segítsék az embereket és a vállalkozásokat.

(forrás)

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük