Otthon / Egyéb / PROPAGANDA VERSUS VALÓSÁG

PROPAGANDA VERSUS VALÓSÁG

Az embereknek joga van tudni, mi a valóság a frontvonalon!

Rig Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője Facebook bejegyzésében rántja le a leplet a kormány propagandáról

🔴 Kormányzati propaganda:

📌 “Bőven rendelkezésre állnak kórházi ágyak a covidos betegek számára is.”
📌 “Világelsők vagyunk lélegeztetőgépek számában.”
📌 “Bírják az egészségügyi dolgozók a terhelést.”

🟢Valóság:

📌 Nincs mindenhol elég védőfelszerelés. Az egyszer használatos overallokat gyakran egész nap hordják, illetve tisztítják, a lehetőségek szerint sterilizálják (UV, Ózon, fertőtlenítős lemosás) és újra felhasználják.

📌 Nincs elég intenzív terápiában jártas szakember, nővér, orvos, szakápoló. Így hiába van lélegeztetőgép, ha nincs hozzáértő szakember.

📌 A szakdolgozók és további kisegítő személyzet létszáma éppen hogy elegendő a gyógyszereléshez, tápláláshoz, légutak tisztán tartásához, a betegek forgatására, a kimenetelt javító hason fekve lélegeztetésre alig marad kapacitás. Az ápolás erőforrásainak elégtelensége miatt sérülnek a sterilitás szabályai és gyakorivá válnak a veszélyes kórházi fertőzések, a lélegeztetett betegek bakteriális tüdőgyulladása (VAP), a kanülszepszisek, véráram infekciók, jelentősen rontva a gyógyulás esélyeit.

📌 A legtöbb helyen hiányoznak az intermedier osztályok, az ITO-ról kiadhatóvá váló betegekre nagyon kevés figyelem jut, nincs aki etesse, aki önállóan étkezni képtelen, az esetleg bennük maradt centrális kanülök ápolás nélkül maradnak, ezzel is nő a mortalitás.

📌 A mentőknél nincs kapacitás a tesztek elvégzésére.

📌 Nem megoldott az egészségügyi dolgozók tesztjeinek sürgősséggel történő kiértékelése, így sok esetben több, mint egy hetet kell várni, mire újra munkába állnak.

📌 Több egészségügyi és szociális intézményben dolgoznak pozitív teszttel!

A sikeres védekezés alapja: kevesebb propaganda, több valóság!

Amíg nem mondjuk ki a diagnózist, nem lehet elkezdeni a gyógyítást!

Az embereknek joga van tudni, mi a valóság a frontvonalon!

(infók: M1 és MOK.hu)

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük