Otthon / Egyéb / MA VAN A TELEVÍZIÓZÁS VILÁGNAPJA

MA VAN A TELEVÍZIÓZÁS VILÁGNAPJA

Az ENSZ 1996-ban nyílvánította a november 21-ét a Televíziózás világnapjává annak emlékére, hogy 1996 november 21-én és 22-én tartottak először Televíziós Világfórumot.

A világfórumon a világ média vezetői találkoztak, hogy megvitassák a mai változó világunkra egyre nagyobb hatást gyakorló média jelentőségét. A találkozó célja az volt, hogy együttműködési tervet dolgozzanak ki az ENSZ felügyelete alatt.

A második világháború után a televízió Nyugat-Európában a demokrácia és a modernizáció eszköze volt. Mindenkinek ugyanazt az információt, szórakozást juttatta el. Segítette az embereket, hogy tájékozott és tudatos polgárokká váljanak. Az analfabetizmussal küzdő országokban az iskolát helyettesítette. Ahol különböző dialektusokat beszéltek, segítette az egységes nemzeti nyelv terjesztését.

Nagy-Britanniában már 1955-ben, a többi országban az 1980-as években jelentek meg a kereskedelmi csatornák. A televíziós műsorok ellentmondásosak lettek, a kereslet is differenciálttá vált. Megjelentek a kábelen, műholdon fogható tematikus csatornák.

Sajnálatosan a legtöbb embernél a televíziózás a fizikai aktivitás rovására megy.
Az Egészségügyi Világszervezet jóslata szerint az ülő és egyre inkább fekvő életmód leküzdése lesz az egészségügy egyik legnagyobb kihívása.

About regio33

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük