Otthon / Egyéb / MÁTÓL ÚJRA FIZETŐS A PARKOLÁS A TATABÁNYAI KÓRHÁZBAN

MÁTÓL ÚJRA FIZETŐS A PARKOLÁS A TATABÁNYAI KÓRHÁZBAN

Január 18-tól óránként 350 forintos díjat számolnak fel a parkolásért a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

A tatabányai kórház Facebook-oldalán jelentették be, hogy új szabályzat lép érvénybe az intézményben a parkolás és a behajtás tekintetében. Hozzátették: maximum 15 kilométer/órával lehet vezetni majd, és a Turul utca felől a főportánál a nap 24 órájában lehet majd ki- és behajtani, de parkolni odabent maximum 12 órán át lesz lehetséges.

Mint írták, a kórház területén 215 parkolóhely áll rendelkezése, 9 pedig a mozgáskorlátozottaknak. Utóbbiaknak egyébként térítésmentes lesz a parkolás, és van még néhány kivétel, de az alapszabály az, hogy minden megkezdett óra 350 forintba fog kerülni azoknak, akiknek nincs belépőkártyájuk.

A bizonylatot, amit belépéskor kapnak az autósok, meg kell őrizni, mert annak elvesztése miatt 2400 forintos pótdíjat számolnak fel. A parkolási szabályok megsértése miatt pedig 5 ezer forintost. Valamennyi szabálytalan parkolásról fényképfelvételt is készítenek. Emlékeztettek arra is, hogy kötelező a jobbkéz-szabály, az elindulás, a kanyarodás és a tolatás szabályainak betartása is.

Kiknek és hogyan térítésmentes a parkolás?

  • Mozgáskorlátozott személyek és kísérőik számára. A behajtáskor kell kérni a parkolási bizonylatot, távozáskor pedig a mozgáskorlátozott igazolvány felmutatása után a biztonsági őr díjmentesen kiengedi az autót. A mozgáskorlátozott kísérője – a mozgáskorlátozott személy által kiállított és az ellátó osztály által ellenjegyzett nyilatkozat bemutatása ellenében – a behajtást követő legfeljebb 30 percig díjmentesen használhatja a parkolót.
  • A művese állomást, a nappali onkológiai gondozót, a gyógytornát, valamint a járóképtelen traumatológiai ambulanciát látogató betegeknek. A kezelés végén a kezelőorvossal igazoltatni kell a behajtáskor kapott parkolási bizonylatot.
  • Országos Mentőszolgálat, rendőrség, tűzoltóság, honvédség járművei
  • Országos Kórházi Főigazgatóság (fenntartói) autói
  • Társintézmények (Komárom-Esztergom Megyei egészségügyi szolgáltatók), betegszállítók járművei
  • Szerződéses táblával vagy útburkolati jellel tiltott területen parkolni
  • a kialakított parkos részekre, zöld területre parkolni.
  • a közlekedési útvonalakon, lépcsők, ki-, és behajtást szabályozó sorompók előtt, vagy azután közvetlenül, illetve általában forgalmat veszélyeztetve, illetve azt akadályozva parkolni.

About regio33

Check Also

Újabb áremelés a héten

Szerdán a benzin átlagára további 6 forinttal emelkedik, gázolajat pedig bruttó 2 forinttal magasabb áron …

Leave a Reply