Otthon / Egészség - Életmód / 5 illóolaj, amitől harmonikusabb lesz az otthonunk

5 illóolaj, amitől harmonikusabb lesz az otthonunk

Mandarin, citrom, eukaliptusz, ylang-ylang, orvosi levendula: öt olyan illóolaj, amit az otthonunkban alkalmazva elillan a stressz, a nyugtalanság, a szorongás.

Köztudott az illóolajok pozitív hatása, most a hangulatjavító hatásukat veszük górcső alá.

A stressz napjainkban erősen rá tudja nyomni a bélyegét a hangulatunkra. Ennek kezelésére az illóolajok nagy segítségünkre lehetnek. Az illóolajok nem csak párologtatóba csepegtetve, hanem bőrbe dörzsölve, lábfürdőként vagy akár fürdőként is kifejthetik a jótékony hatásukat.

Fontos azonban tudni, hogy a legtöbb illóolaj a várandósság első hónapjaiban nem javallott, illetve a bőrrel érintkezve UV-érzékenységet okozhat fél-egy napig.

Mandarin


A citrusos illatokat, így a mandarint is általában mindenki kedveli. A mandarin illóolaja boldogságot csempész a térbe. Diffúzorba vagy aromalámpásba csepegtetve élvezheted jótékony hatását.

Citrom

A citrom illata nyugtat, ám mégis elképesztően frissítő hatása van, harmóniát teremt anélkül, hogy álmosságot éreznél tőle. Magába, vagy akár mandarinnal 1:1 arányban keverve párologtatva otthonod a béke szigete lesz.

Eukaliptusz

Az eukaliptusznak számtalan fajtája van. Amennyiben otthonodban használnád, az eukaliptusz radiátát javasoljuk. Az első két általunk javasolt olajjal a mandarinnal és a citrommal vegyítve, sárgabarackmag olajba csepegtetve egy olyan keveréket kapunk, ami a csuklónkra kenve űzi el a depressziót.

Ylang-ylang

Egy nagy evőkanál tengeri sóra egy csepp ylang-ylang illóolajat szoktunk csepegtetni, ezen kívül mehet még rá 2-3 csepp citrom és levendula. Az olajos sót meleg lábfürdőbe keverjük. Miközben ázik a lábatok, javasoljuk, hogy kortyolgassatok el egy csésze citromfű teát. Garantáljuk, hogy a stressznek hűlt helye marad.

Levendula

A belső nyugalom megtalálása érdekében a nap végén jól eshet egy fürdő. A belső béke megtalálásához érdemes a lámpát leoltva tartani, helyette gyújtsatok meg a fürdőszobában néhány mécsest. Egy evőkanál tejszínbe csepegtessetek 1 csepp ylang-ylang, 4 csepp orvosi levendula és 5 csepp mandarin olajat.

A fürdővízbe közvetlenül soha ne tegyünk olajat, mert a vízzel nem vegyül el, annak tetején úszva bőr irritációt okozhat.

About regio33

Check Also

Háziorvosok készítettek oltási kisokost

A Magyarországon engedélyezett vakcinákról szóló tudnivalókat foglalták össze egy táblázatban a pácienseknek. Kiderül belőle például, …

Leave a Reply