Otthon / Egyéb / Volt munkájuk a rend őreinek: ittas, engedély nélküli vezetőket fogtak, gyorshajtókra vadásztak

Volt munkájuk a rend őreinek: ittas, engedély nélküli vezetőket fogtak, gyorshajtókra vadásztak

A kisbéri rendőrök Bakonybánkon sebességellenőrzést hajtottak végre, volt olyan járművezető, aki megengedett 50 km/h helyett 107 km/h-val közlekedett. Az esztergomi és a kisbéri járőrök is intézkedtek ittas járművezetővel szemben.

A Kisbéri Rendőrkapitányság munkatársai 2021. február 16-án délután sebességellenőrzést végeztek Bakonybánk területén. Az akció során volt olyan járművezető, aki megengedett 50 km/h helyett 107 km/h-val közlekedett, a büntetése 90 000 forint lett.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Kérjük, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!

A helyi járőrök 2021. február 17-én 20 óra 37 perckor Esztergomban, a Visegrádi úton intézkedtek két helyi lakossal szemben, akik egy segédmotoros-kerékpárral közlekedtek, és bukósisakot nem viseltek. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető 29 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért mintavétel céljából előállították. A mérési eredmények alapján ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt mindkettőjük ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A kisbéri járőrök ugyanezen a napon délelőtt Kisbéren, a Fáy András utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért a rendőrök helyszíni bírsággal sújtották.  Az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. Az egyenruhások a mért eredmények alapján az 55 éves férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már a kis mennyiségű alkoholfogyasztás is befolyásolja a biztonságos járművezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki ittas állapotban vezet nem csak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

Háziorvosok készítettek oltási kisokost

A Magyarországon engedélyezett vakcinákról szóló tudnivalókat foglalták össze egy táblázatban a pácienseknek. Kiderül belőle például, …

Leave a Reply