Otthon / Egyéb / Csapatbajnokságot rendeztek megyénk horgászai

Csapatbajnokságot rendeztek megyénk horgászai

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az elmúlt két hétvégén rendezte meg a felnőtt megyei halfogó horgász csapatbajnokság A és B csoportjának versenyét, valamint a női egyéni halfogó megyei bajnokságot. A versenyeket a Kecskédi Öreg-tó partján tartották, az A csoport versenyét az esztergomi Vasas Horgász Egyesület nyerte.

A B csoport versenyén 7 horgász egyesület 21 versenyzője érkezett a tópartra. A kellemes horgászidő meghozta a halak étvágyát. A négy órás vetélkedő után a versenyzők 270 kiló halat zsákmányoltak.

Az első helyet az Almásfüzitői Timföldgyár Horgász Egyesület szerezte meg, második lett a Tatai Horgász és Környezetvédő Egyesület, ők ketten felkerültek az „A” csoportos versenybe. A harmadik helyet a Kocsi Horgász Egyesület kapta.

Az A csoport versenyén 11 horgász egyesület 33 versenyzője és 3 női egyéni induló versenyzője várta a rajtot kitűnő felszerelésekkel és minőségi csalikkal. A versenyen megdőlt az eddig rekord, a versenyzők összesen 555 kilogramm halat fogtak. A tó versenytörténetében egyéni rekordot állított fel 43 kilogrammos fogással Szász Attila, a Szomódi Horgászegyesület tagja.

Nagy fölénnyel első lett a Vasas Horgász Egyesület Esztergomból, a második helyet a Szőnyi Dolgozók Horgász Egyesülete szerezte meg, a Tatai Horgász és Környezetvédő Egyesület lett a harmadik.

A női egyéni bajnokság első helyét Iglódi Réka (Szőnyi Dolgozók HE.) nyerte, második lett Borbély Gábor Péterné (Bányászok HE. Dorog), a harmadik helyezést Krocsányné Németh Vivien (Kassák Klub KKSE.) érte el.

A versenyszákokban tartott halak a mérlegelés után visszakerültek a tóba. A versenyen a csapatversenyek dobogósai valamint a női egyéni bajnokság első három helyezettjének egyesületei értékes kupát vehettek át díjként, a versenyzők nyakába érem került. A díjakat Osvald Zsolt a megyei szövetség ügyvezető elnöke, valamint Grúber Zoltán Kecskéd Község polgármestere, illetve a B. csoportban Tomayer Béla a Kecskédi HE. elnöke adta át a győzteseknek.

Forrás: KEMHESZ

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply