Otthon / Egyéb / A mostani hőhullámot egyértelműen mi okozzuk

A mostani hőhullámot egyértelműen mi okozzuk

A Magyarországon jelenleg tomboló kánikula is eléggé megviseli az embert, pedig azért júliusban ez nem teljesen szokatlan hazánkban. Viszont ami jelenleg Észak-Amerikában történik, az nem megszokott.

Kanada nyugati részén és az Egyesült Államokban hihetetlen hőmérsékleti rekordokat mérnek, egy kanadai falucskában nemrégiben majdnem 50 Celsius fok volt. És bár sokan ezzel nem foglalkoznak és megpróbálnak klimatizált helyre jutni, kutatók figyelmeztettek rá, hogy ez egy rendkívül vészjósló jel.

Mert ilyen szintű hőhullámra a tanulmányok szerint a globális felmelegedés nélkül nem igazán van esély, tehát ami történik, azt mi okozzuk magunknak. A kutatók konkluziója szerint ugyanis ami most történik Észak-Amerikában az 1000 évben egyszer fordulna elő, viszont az ilyen extrém hőhullámok egyre gyakoribbak lesznek, míg végül nem ez lesz majd a norma. Az a merész állítás is elhangzott ebben a friss tanulmányban, hogy ha az emberek nem lennének hatással az éghajlatra, 150-szer kisebb lenne az esélye az ilyen hőhullámnak.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply