Otthon / Egyéb / ESEMÉNYDÚS NAPJAI VOLTAK A TŰZOLTÓKNAK

ESEMÉNYDÚS NAPJAI VOLTAK A TŰZOLTÓKNAK

Hétvégi beavatkozások – főként vihar okozta káresemények felszámolása és műszaki mentések

A pénteki vihar és felhőszakadás főként Tatát és térségét érintette súlyosan a megyében

Pénteken fél 3 előtt érkezett az első jelzés a megyei műveletirányításra, hogy Tatán, a Komáromi utcában egy fa dőlt az útra, amely magával rántott egy telefon oszlopot. A tatabányai hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, az oszlopot kézi erővel félre húzták, így szüntetve meg a forgalmi akadályt. A tatabányai, komáromi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók valamint önkéntes tűzoltó egyesületek (Kocs, Dunaalmás) és mentőszervezetek 24 káreseményhez vonultak főként Tatára pl. a Kálvária, Kakas, a Mocsa, a Vasút, Komáromi útra valamint a település környékére. A Fekete úton több helyen fák dőltek ki. A tűzoltókat a legtöbb helyen fakidőlésekhez, letört faágak eltávolításához, jégverés okozta tetősérüléshez és 3-4 esetben vízszivattyúzáshoz riasztották.

Szombaton a Kisbéri, a Császári, az Esztergomi, a Sárisápi, a Tarjáni, a Rédei mentőszervezetek Tata Város önkormányzatának munkatársaival közösen végezték az utómunkálatokat az érintett térségekben. A mentőcsoportok ideiglenesen fóliával javították ki a sérült tetőket összesen 18 helyszínen, melyek egy részén nem tudtak beavatkozni a rendelkezésre álló eszközökkel, itt a tulajdonos saját hatáskörben intézkedett.

Délelőtt Komárom és Tata között 4 m magas fa dőlt az úttestre. Komárom hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész és kézi erő segítségével eltávolították a fát.

Kigyulladt egy aratási munkát végző aratógép Ácson Vaspuszta irányában szombat délután. A munkagép szecskázó részének meghibásodása miatt 3-4 helyen gyulladt meg a tarló, amit az ácsi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltottak. A munkagépen az izzó részek visszahűtését végezte el az egység. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnapra virradóan egy téglaépülethez épített előtető gyulladt ki Esztergomban.  A tűz átterjedt a padlástérre, ahol hulladék bútorok égtek. Esztergom és Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói 2 vízsugárral, dugólétra segítségével eloltották a tüzet. Az ingatlanban lakókat füstmérgezéssel kórházba szállították. 

Két személygépkocsi ütközött Komáromban, a Rákóczi Ferenc rakparton a déli órákban. Komárom hivatásos tűzoltói és a város önkéntes tűzoltó egyesülete áramtalanítottak, és az üzemanyagfolyást szüntették meg. Beszorult személy nem volt, sérülés nem történt.

Délután az esőzés következtében több kisebb beavatkozás történt. Az 1126. számú úton, a lábatlani bányabejárónál, egy akácfa félpályás útzárat képezett. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát és letakarították az utat. 

Leszakadt egy faág és veszélyeztette a forgalmat Tatán, a Naszályi úton.  A tatabányai hivatásos tűzoltók és Kocs önkéntes tűzoltó egyesülete kézi erővel eltávolították a fát.

Piliscsabán egy 18 méteres fa csúcsa letörött és fennakadt, veszélyeztetve a lakóépületet. Esztergom hivatásos tűzoltói és Piliscsaba önkéntes tűzoltó egyesülete kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Pilisjászfalun az esőzés miatt lefolyó víz veszélyeztetett egy lakóházat. Esztergom hivatásos tűzoltói és Piliscsaba önkéntes tűzoltó egyesülete szivattyúzást végeztek.

Felborult egy személygépkocsi Oroszlányon, a Bokodi úton, a nagy kanyarban.  Oroszlány önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet, amiben hárman utaztak, mentő is a helyszínre érkezett. A mentés idején teljes volt az útzár.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply