Otthon / Egyéb / Nagyszabású ellenőrzést tartottak a rendőrök a szombati éjszakában

Nagyszabású ellenőrzést tartottak a rendőrök a szombati éjszakában

Esztergomban és környékén tartottak szórakozóhely ellenőrzést a rendőrök a jogsértések felderítése és megelőzése érdekében.

A rendőrök 116 személyt igazoltattak, köztük volt több ittas vezető, de olyan is volt, akinél kábítószert találtak.

Az utóbbi hetekben több olyan, vagyon elleni és garázda jellegű bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására, amit az Esztergomi Rendőrkapitányság területén, hétvégén, szórakozóhelyeken vagy azok közelében követtek el. Emellett a rendőrök több ittas gépjárművezetőt is kiszűrtek a fogalomból. Erre reagálva, a rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. július 10-én, szombaton éjszaka nagyszabású akciót szerveztek, amit szórakozóhelyeken, és azok környezetében hajtottak végre. Az ellenőrzés során 116 személyt igazoltattak. Két ittas és egy bódult járművezetőt vontak ki a forgalomból, megakadályozva ezzel, hogy balesetet okozzanak.

Egy 27 éves, személygépkocsival közlekedő férfit a Kossuth Lajos utcában állítottak meg a rendőrök. Az intézkedés során a sofőr zavartan viselkedett, az autójában pedig az egyenruhások kábítószergyanús anyagot találtak. A férfival szemben kábítószer birtoklása vétség és bódult járművezetés miatt is eljárás indult.

Egy 46 éves férfit Pilismaróton állítottak meg a járőrök. Jogosítványt nem tudott átadni a rendőröknek, elmondta, hogy azt korábban ittas járművezetés miatt elvették tőle. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult.

Ugyanezen az estén egy 41 éves járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök, aki szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. A személygépkocsival közlekedő esztergomi lakossal szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért vele szemben a mérési eredmények alapján közigazgatási bírságot szabtak ki.

A jogsértések és a balesetek megelőzése érdekben az Esztergomi Rendőrkapitányság területén a jövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

(forrás)

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply