Otthon / Egyéb / Orbán Viktor bejelentette: jön a harmadik dózis és a kötelező oltás

Orbán Viktor bejelentette: jön a harmadik dózis és a kötelező oltás

A péntek reggeli rádióinterjúban elhangzottak a cikkben.

 

Ne utazzunk külföldre

Azt javasoljuk minden magyarnak, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik megkapták mindkét oltást. Akik még nem teljesen védettek, azok haza fogják hozni a vírust, ezért arra kérjük őket, hogy most ne utazzanak külföldre – mondja Orbán Viktor.

A fiatalokat az iskolában oltanák

Az idősek esetében a még be nem oltottakat személyesen felkeressük, a 12-16 évesek esetében pedig szeptember elején a szerdai iskolakezdés előtt hétfőn és kedden minden iskolában oltásokat rendezünk, így minden fiatal megkaphatja az oltást, ha a szülők beleegyeznek – mondja Orbán.

15 százaléknyi idős van veszélyben

A 65 év felettiek 85%-a van beoltva, vagyis van 15 százaléknyi idős, aki nincs beoltva,

ők ma nagyobb veszélyben vannak, mint a járvány során bármikor, hiszen a delta variáns agresszívabb.

Kötelező oltás

Magyarország még mindig az egyik legbiztonságosabb ország az átoltottság tekintetében, a kényszerítésnek nem vagyunk hívei. Egy helyen tettünk kivételt: az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás – mondja a kormányfő. Hozzáteszi, hogy az egészségügyi dolgozóknak egyébként is sok oltást kötelező beadatniuk, ezt a listát most bővítik a koronavírus elleni vakcinával.

Az orvos dönt a vakcináról

Az orvos dönt arról is, milyen vakcinát kapjon harmadiknak az ember, a lehető legkisebb adminisztrációval akarják megoldani a harmadik oltást, ezért mindenki ott kapja meg, ahol az első kettőt.

Lesz harmadik oltás

Számos döntést hoztunk. A harmadik oltást illetően megoszlanak a vélemények arról, kell-e ilyen vagy sem, a WHO is óvatos egyelőre. A magyar kormány szerint olyan véleményt nem ismerünk, ami szerint ártana, félni nem kell tőle, ezért miért zárnánk el az embereket tőle.

Vagyis lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt ajánljuk, hogy a második oltás után teljen el négy hónap, az orvosok ettől persze eltérhetnek – mondta Orbán Viktor.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply