Otthon / Egyéb / A görögdinnye áldásos hatásai

A görögdinnye áldásos hatásai

Sokan nem is tudják, hogy a nyár sláger gyümölcse valójában zöldség, és a tökfélék közé tartozik. Mi a görögdinnye erőssége?

A dinnyének közel 90 százaléka víz és számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A gyümölcsben lévő karotin a szervezetben A-vitaminná alakul. A dinnyében lévő C- és E-vitamin pedig segít az egészséges vérkeringést és rugalmasan tartja a kötőszöveteket, míg a benne lévő B-vitamin a bőr, a haj és a köröm szépségét segíti. (A dinnyében foszfor, szelén és cink is található.)

Folsavtaltalma miatt a kismamáknak is kifejezetten ajánlott, mivel az létfontosságú a magzati gerincvelő egészséges fejlődéséhez.

Az említett magas víztartalma miatt sok nem kívánatos anyagot kimos a szervezetből: kitisztítja a veséket és az emésztőrendszert, és (általánosan) méregteleníti az egész szervezetet.

Mivel 100 gramm görögdinnyében mindössze 30 kalória van, és csak kb. 8g szénhidrát, így ideális segítője lehet a fogyókúrának. Nagy előnye ezen túl, hogy nagy mennyiséget ehetünk belőle anélkül, hogy híznánk, mivel igen laktató, kevés kalóriát tartalmazó étel.

A görögdinnye nagy arányban tartalmaz likopint, amely számos szív- és érrendszeri betegség megelőzésében kulcsszerepet játszik. Emellett a likopin antioxidáns-tulajdonságának köszönhetően a daganatos betegségek, a rák megelőzéséért is sokat tesz. A likopin emellett segíti az immunrendszer megfelelő működését, és az egész szervezet egészséges egyensúlyának fenntartását.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply