Otthon / Egyéb / Mozgásban az erő, cél a megelőzés

Mozgásban az erő, cél a megelőzés

Prevenciós programokon a megyei katasztrófavédelem. Komáromban, a Monostori Erődben várták a gyerekeket a tűzoltók. Esztergomban nyereményekkel gazdagodhattak az érdeklődők.

A hétvégi programokról:

Esztergomban idén 3. alkalommal került a megrendezésre a „Mozgásban az erő” elnevezésű prevenciós program, melynek célja a szabadidősport tevékenységek elterjesztése, népszerűsítése és a lakosság egészségi állapotának javítása.

Idén a szervezők a hátrányos helyzetű, a megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő csoportok részvételét helyezték előtérbe.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság együttműködve egy igazán színes és kreatív sátornál várta az érdeklődőket.

A résztvevők a helyszínen lévő tűzoltók és tűzoltógépjármű segítségével megismerkedhettek a tűzoltók felszereléseivel a kollégák érdekes, sokszínű és nehéz munkájával, ezek után tűzmegelőzési teszteket tölthettek, puttonyfecskendővel kisebb tálcatüzet olthattak vagy éppen célba lőhettek, az ügyesek kocka puzzle-t rakhattak ki. A sátortól senki sem távozott üres kézzel, a szerencsekerék megpörgetésével mindenki kisebb-nagyobb ajándéktárgyat vihetett haza.

Komáromban, a Monostori Erődben tartott Jókai-napon, a komáromi hivatásos tűzoltók mutatták meg felszereléseiket, meséltek a tűzoltóhivatásról az érdeklődőknek. A kíváncsi gyermekek a tűzoltóruhát is felpróbálhatták. A rendezvény alkalmából tartott „Ostromlakoma” főzőversenyen a tűzoltók csapata, az előkelő hatodik helyezésig jutott 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply