Otthon / Egyéb / Újra 360 az euró

Újra 360 az euró

Csúnya esés látható a tőzsdéken világszerte, amiben nagy szerepe lehet a járványügyi statisztikák gyors romlásának. Tovább gyengült a forint, az euró elérte a 360-as szintet. 

A pénteki amerikai esés után Európában is csúnyán néznek ki a tőzsdék, a német, a francia és a brit indexek egyaránt két-két százalékkal zuhannak. Ennek a sajtó eléggé egyöntetű véleménye szerint az az oka, hogy a gyorsan terjedő delta-variáns miatt számos országban ismét lezárások és korlátozások fenyegetnek.

Példaként említik Franciaországot, Hollandiát, Görögországot, Spanyolországot, ahol újabb intézkedésekkel próbálják megállítani a járványt. Angliában viszont most törölték el a korlátozásokat, ami sokakat szintén aggodalommal tölt el.

Két és fél hónapos csúcson az euró/forint

Itthon a BUX-index csak 0,7 százalékkal esik, az OTP fél, a Mol 0,7 és a Richter egy százalékos csökkenése mellett. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal emelkedni tud, az Opus egy százalékkal süllyed. Nyertes a CIG Pannonia két és fél százalékos emelkedéssel, a cég új stratégiáról számolt be a tőzsde honlapján.

Az euró/forintárfolyam két és fél hónap óta először elérte a 360-as szintet, bár most kissé visszatért e határ alá. A dollár ütemesen emelkedik, a legtöbb árupiaci termék ára is jelentős mínuszban van. A bitcoin egy százalékos, az ethereum öt százalékos esést mutat.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply