Otthon / Egyéb / Jakab Péter nyílt levelet írt von der Leyennek a helyreállítási alap közvetlen eljuttatása kapcsán

Jakab Péter nyílt levelet írt von der Leyennek a helyreállítási alap közvetlen eljuttatása kapcsán

Jakab Péter kéri, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el: a melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz.

Nyílt levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyen asszonyt, miután a bizottság úgy döntött, egyelőre nem adják oda Magyarországnak azt a 2500 milliárd forintot, ami a helyreállítási alapból biztosíthatná a magyar gazdasági válság enyhítését

– írta szerda reggel közzétett Facebook-posztjában Jakab Péter. Az EU-s támogatási pénzek kérdésessé válását a Jobbik miniszterelnök-jelöltje úgy látja:

az okot ismerjük, és a lehallgatási botrány után nem is kérdéses: a magyar kormány immár a keleti diktatúrák szintjére süllyedve bánik a közpénzzel, és azokkal, akik ellenzékiként, civilként vagy független újságíróként küzdenek a kormányzati korrupció ellen. 

Mint folytatta, „tudjuk azt is, hogy az Orbán-rezsim csak az erőből ért. Ahhoz viszont, hogy a magyar emberek erősek lehessenek, szükségük van az uniós forrásra.” Meglátása szerint az embereknek szükségük van az anyagi megerősítésre, hogy ne tudja őket a kormány a pályázati pénzek, vagy akár a közmunka megvonásával zsarolni. 

Szabad ország csak ott lehet, ahol az emberek anyagilag is szabadok, és nem függnek helyi kiskirályoktól, olyanoktól, akik ma már nyíltan vállalják, nemmel szavaznának az Európai Unióra. Ők elzárkóznak a nyugattól, mi viszont fel akarunk zárkózni hozzá

– tette hozzá Jakab, aki a levél tárgyára térve kifejtette, hogy levelében arra kéri Ursula von der Leyent, hogy „az Európai Bizottság ne zárja el Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette

tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el: a melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz.”

Azokhoz, akik nem rombolni, hanem építeni akarják Magyarországot és vele együtt az Európai Uniót.

– fogalmazott a Jobbik elnöke, aki szerint tudatosítani kell, Magyarországon az emberek többsége nem Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP álláspontján van.

Szövetségben Európával egyszer s mindenkorra véget vethetünk az orbáni őrületnek! 

– zárta bejegyzését az ellenzéki pártelnök.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply