Otthon / Egyéb / KÉT ALKALOMMAL HALADT SZEMBEN A FORGALOMMAL

KÉT ALKALOMMAL HALADT SZEMBEN A FORGALOMMAL

Újabb járművezető közlekedett a forgalommal szemben az M1-es autópályán, aki nem csak a saját, de mások életét is veszélyeztette. A román férfi elmondása szerint egy pihenőben hagyta az egyik családtagját.

2021. július 22-én 9 óra 43 perckor szinte egyszerre jött három bejelentés a rendőrségre, hogy az M1-es autópályán Tata térségében egy személygépkocsi a forgalommal szemben halad, a Győr felé vezető oldalon. A rendőrök a szabálytalanul közlekedő jármű keresésére indultak és közben lassították a sztráda forgalmát. Alig negyedórával később egy újabb jelzés érkezett a rendőrségre pár kilométerre a leállósávon közlekedő személygépkocsiról, ami már a Budapest felé vezető oldalon haladt szabálytalanul. A rendőrök a 73-as kilométerszelvényben tudták ellenőrizni a járművezetőt. A román sofőr elmondta, hogy családtagját hátrahagyva indult el egy parkolóból. Akkor fordult szembe a forgalommal, mikor vissza akart érte menni. Vele szemben sem az ittasság, sem a kábítószer-fogyasztása gyanúja nem merült fel. A szabályszegés miatt részére 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a Komárom-Esztergom megyei rendőrök, akik az elveszett családtagjához biztonságosan visszavezették a külföldi járművezetőt. Az eset során baleset nem történt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az autópályán a forgalommal szemben haladás a legveszélyesebb manőver, hiszen egyik közlekedő sem számít arra, hogy nagy sebességgel szembe jön vele egy másik jármű, mivel azon az útpályán csak egy irányba közlekedhetnek. Figyelmesen hajtsanak fel a sztrádára, minden fel és lehajtó ágnál megerősített, feltűnő táblarendszer hívja fel a figyelmet a megfelelő irányra.

Ha látja, hogy egy jármű a forgalommal szemben halad, lassítson és növelje a követési távolságot, majd soroljon a külső sávba és hívja a 112-es segélyhívó számot. Ha lehet várakozzon a legközelebbi benzinkútnál, vagy pihenőhelynél, amíg a veszély elmúlik!

Amennyiben eltéveszt egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljon meg, vagy ne tolasson. A legjobb megállni egy pihenőhelyen és áttekinteni a lehetséges útvonalakat a célhoz.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply