Otthon / Egyéb / Pintér Sándor: Törvénysértést követ el, aki a Pegasus-botrányról kérdez

Pintér Sándor: Törvénysértést követ el, aki a Pegasus-botrányról kérdez

A belügyminiszter csak a Nemzetbiztonsági bizottság ülésén hajlandó felelni a kérdésekre.

Pintér Sándor belügyminiszter állítása szerint sajnálatos módon hiába ment el a Nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ott a megfigyelési botránnyal kapcsolatos kérdésekre nem tudott válaszolni. Az RTL Klub híradó stábjának azt nyilatkozta, hogy bármilyen, az üggyel kapcsolatos kérdésre kizárólag ott hajlandó felelni a jövőben. Pintér Sándor hozzátette, hogy azért nem válaszol a felmerülő kérdésekre, mert azzal államtitkot sértene.

A belügyminiszter figyelmeztette a sajtó munkatársát, hogy az is törvényt sért, mint felbujtó, aki rápróbálja őt venni, hogy beszéljen a Pegasus-botrányról. 

A fideszes politikus a felvételen még figyelmezteti is a riportert, hogy gondolkozzon el azon, lejátsszák-e a vele készült beszélgetést. Pintér Sándor egyébként azért nem tudott az ellenzék által feltett kérdésekre érdemben reagálni a Nemzetbiztonsági bizottság ülésén, mert az határozatképtelennek bizonyult. A belügyminiszter meghallgatása így elmaradt, mivel a kormánypárti képviselők nem voltak hajlandóak megjelenni a zárt ülésen sem. Az ülést Stummer János jobbikos politkus, a bizottság elnöke hívta össze. 

Több mint egy hete robbant a hír, hogy egy kémszoftver segítségével törhették fel kormánykritikus újságírók és üzletemberek, valamint ügyvédek magántelefonját adatszerzés céljából. Az NSO által gyártott és üzemeltetett szoftver szinte észrevétlenül töri fel bárki készülékét, terrorellenes hírszerzéshez alkalmazzák. A Pegasus néven elhíresült botrány egy nemzetközi tényfeltárás eredményeképpen vált nyilvánossá. Az eset miatt hétfőn a fővárosban ellenzéki tüntetést is szerveztek. Az esetet számos érintett országban elkezdték kivizsgálni.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply