Otthon / Egyéb / Több hullámban érkeznek a zivatarok, sőt felhőszakadás is jöhet

Több hullámban érkeznek a zivatarok, sőt felhőszakadás is jöhet

A hidegfront átrajzolja az ország hőtérképét, pénteken talán még fázni is fogunk, szombaton viszont visszatér a meleg.

Csütörtök

A reggeli napsütés után erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra, délkeleten akár heves zivatarokra, felhőszakadások is előfordulnak. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délnyugati szelet erős széllökések kísérik, zivatarok körül viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagy eltéréseket mutat. Az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon 19, 25, keletebbre általában 25, 30 fok valószínű, de délkeleten, a Tiszántúlon 31, 34 fok is lehet.

Péntek

Reggelre átvonul a hidegfront az ország felett és a nyugati és középső országrészben megszűnik a csapadék. A hőmérséklet viszont visszaesik. Ezeken a területeken napos idő alakul ki gomolyfelhőkkel. Keleten, északkeleten lassabban szakadozik fel a felhőzet, szórványosan záporeső, néhol esetleg zivatar is előfordulhat, majd itt is kisüt a nap. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen lesz erős, majd estére jelentősen gyengül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Szombat

Visszatér a meleg. Általában napos időre számíthatunk helyenként gomolyfelhőkkel, északkeleten helyenként záporesővel. A délire forduló szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply