Otthon / Egyéb / HÁZI KEDVENCEINKRE LESELKEDŐ VESZÉLYEK

HÁZI KEDVENCEINKRE LESELKEDŐ VESZÉLYEK

Figyeljünk, ha a nyári melegben velünk utaznak az autóban.

Az év legmelegebb hónapja van, folyamatos a kánikula. A belföldi és külföldi vízparti nyaralásukra sokan viszik magukkal a már családtagnak számító házi kedvencüket. Fontos, hogy ne csak egy csomagként legyenek kezelve, hanem az út során gondoskodjanak is róluk.

Vannak gazdák, akik a tankolás vagy bolti bevásárlás idejére a zárt autóban hagyják kutyájukat, cicájukat.

A 32 fokos nyári melegben a zárt autónk belseje 72 fokosra is felmelegedhet, minek eredményeképpen a négylábú 15 perc alatt halálos hőgutát kaphat. A kutyák és macskák kevésbé tudják a szervezetükben keletkezett többlet hőt leadni, ők csak a légutaikon és tappancsaikon keresztül tudnak párologtatni.

Hogyan vigyázzunk házi kedvenceinkre utazáskor?

  • Álljunk meg 2-3 óránként, mozgassuk és itassuk meg a velünk utazó állatot, lehetőség szerint próbáljunk árnyékos parkolót választani.
  • Utazás közben az ülésben ülve a feje ne lógjon ki a letekert ablakon, mert balesetveszélyes.
  • Soha ne hagyjuk magára az autóban – pár percre se – kedvencünket.
  • Használhatunk hűtőmatracot is az állat komfortosabb utazása érdekében.
  • Az állat biztonságos szállítása okán a járműben történő rögzítéséről sem feledkezzünk meg.
  • Amennyiben idegen, lezárt járműben hagyott állatot látunk, először próbáljuk megkeresni a tulajdonost, vagy hívjuk a 112-es segélyhívó számot, illetve végszükség esetén betörhetjük a jármű ablakát, hogy kimenekítsük. Erről készítsünk fényképeket, illetve felkérhetünk tanút is a mentéshez. Az állatot azonnal itassuk meg és kezdjük el lehűteni a testét.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply