Otthon / Egyéb / A KÖZLEKEDÉSBEN IS BEKÖSZÖNTÖTT AZ ŐSZ!

A KÖZLEKEDÉSBEN IS BEKÖSZÖNTÖTT AZ ŐSZ!

Hajnalban hideg, nappal meleg van; fokozott figyelmet kérünk a közúton közlekedőktől!

Bár a nappali hőmérséklet még a nyári hónapokat idézi, de az éjszakák már hűvösek, és reggel gyakran 10 °C fok alá süllyedő hőmérséklet, valamint a lehulló falevelek előre jelzik az ősz beköszöntét.

A hideg őszi reggelek gyakori velejárója a köd, amely leggyakrabban az alacsonyabban fekvő helyeken, a dombok környékén fordul elő. Ködben a járművek körvonalai elmosódnak, a valóságosnál távolabbinak látszanak, ezért a közlekedő járművek távolságát sokan túl-, sebességét viszont alul becsülik. Ha ködben vezetnek, lassítsanak és hagyjanak kellő követési távolságot az Önök előtt haladó jármű mögött, hogy ha kell, bármikor biztonságosan meg tudjanak állni!

Sokan nem tudják, de a lehullott levelek is csúszósakká válhatnak. Fontos, hogy a lehullott falevelekkel borított útszakaszokon mindig óvatosan haladjanak át!

A reggelente tapasztalható hideg, párás levegő miatt bepárásodott szélvédőt, visszapillantó tükröt elindulás előtt tisztítsák meg.

Ősszel a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit – ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Az őszi közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő világítás, ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék és a páramentesítő.

Az ősz és a megváltozott időjárási viszonyok tehát más vezetési stílust igényelnek. Kérjük a járművezetőket, hogy lassabban, körültekintőbben közlekedjenek! Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó, gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply