Otthon / Egyéb / A GYERMEKEK BIZTONSÁGA A CÉL

A GYERMEKEK BIZTONSÁGA A CÉL

Több szervezettel írt alá együttműködési megállapodást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság saját kezdeményezésére, a Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központok támogatásával a 2020/2021. tanévben a megye hat oktatási intézményében elindult a Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési program.

Létrehozását az motiválta, hogy a gyermekek akár gyalog, akár kerékpárral vesznek részt a forgalomban, szerves részei a közlekedésnek, ezért bennük minél fiatalabb korban kell alakítani azokat a szokásokat, valamint magatartási készségeket, amelyek hozzásegítik őket a közlekedésben való részvételük kockázatának csökkentéséhez.

A főkapitányság 12 szervezettel írt alá együttműködési megállapodást 2021. szeptember 30-án, amely szilárd talajt biztosít a program további működtetésének.

Bízunk abban, hogy a program során tanultak hatására a részt vevő oktatási intézményekben tanuló gyermekek olyan tudást szereznek, amely hozzájárul ahhoz, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben csökkenthessük a közlekedések számát.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply