Otthon / Egyéb / Kilenc éve nem mértek ekkora drágulást Magyarországon

Kilenc éve nem mértek ekkora drágulást Magyarországon

Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 5,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Az emelkedés megegyezik az elemzők előzetes várakozásával. Egyetlen hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal lettek magasabbak.

A KSH gyorstájékoztatójában kiemeli, hogy az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk, illetve az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

ENNÉL MAGASABB INFLÁCIÓT KILENC ÉVVEL EZELŐTT, 2012 OKTÓBERÉBEN MÉRTEK UTOLJÁRA.

Az elmúlt egy évben a dohányáruk 17,8 százalékkal drágultak, az üzemanyagok ára pedig 21,6 százalékkal emelkedett. A tartós fogyasztási cikkekért 5,1, ezen belül az ékszerekért 12,9, a szobabútorokért 11,6, az új személygépkocsikért 7,9 százalékkal kellett többet fizetni. A szolgáltatások díja 3,2 százalékkal emelkedett, ezen belül a lakásjavítás és -karbantartás 13,5, a járműjavítás és -karbantartás 8,3 százalékkal került többe.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply