Otthon / Egyéb / TŰZIFÁT AKAR VÁSÁROLNI?

TŰZIFÁT AKAR VÁSÁROLNI?

Ne hagyja, hogy átverjék!

Manapság már egyre több internetes felületen vagy újságban kínálják a télire való tűzifát a kereskedők. Előfordulhat azonban, hogy a kedvezőnek tűnő hirdetések között néhány esetben csalók állnak a háttérben, akik a piaci ártól kedvezőbb feltételekkel kínálják a tüzelőnek valót. A megrendelt faanyag leszállításakor derül csak ki, hogy nem a korábban megbeszélt mennyiség, vagy minőség kerül a gyanútlan vevőhöz. A csalók jellemzően a megrendelt faanyag mennyiségének mérésekor csapják be gyanútlan áldozatukat, és amire a sértett rájön, hogy mi történt, addigra az elkövetők már messze járnak. Másik bevett trükk, hogy nem a megbeszélt minőségű fát szállítják le és ekkor is gyorsan tovább állnak. A rendőrség arra kéri az állampolgárokat, hogy fogadják meg az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat:

 ·         Fontos, hogy megbízható forrásból vásároljanak tüzelőt és a vásárlás részleteit mindig pontosan tisztázzák!

·         Lényeges, hogy a megrendelésben erdészeti vagy sima köbméter szerepel, hiszen egy erdészeti köbméter, valamint egy sima köbméter között jelentős különbség van, ugyanis:

o   1 erdészeti köbméter a tiszta fa mérőszáma, míg 1 normál köbméter pusztán 0,57 erdészeti köbméter

·         Tisztázzák azt is, hogy a megrendelt fát rönk vagy ömlesztett formában szállítják!

·         A megrendelés részleteit minden esetben előre egyeztessék!

·         Pontosítsák azt is, hogy a szállítás, valamint a rakodás költségét az ár tartalmazza-e, vagy azt külön kell megtéríteni!

·         A leszállított mennyiséget – amennyiben van rá lehetőség – mérjék le, arról kérjenek számlát!

Gyanús eredetű rakományt szállító teherautót, illetve hasonlóan viselkedő árusokat észlelve értesítsék a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-74/501-106-os telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámot.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply