Otthon / Egyéb / PÉNTEK ESTE AZ ATV EGYENES BESZÉD CÍMŰ MŰSORÁNAK VENDÉGE VOLT NUNKOVICS TIBOR, TÉRSÉGÜNK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJE

PÉNTEK ESTE AZ ATV EGYENES BESZÉD CÍMŰ MŰSORÁNAK VENDÉGE VOLT NUNKOVICS TIBOR, TÉRSÉGÜNK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJE

Szó esett az előválasztásról, a kormányváltás utáni elszámoltatásról és a munkavállalók védelméről. Videó a cikkben!

A képviselő már többször hangot adott a túlóra-szabályozás, a rabszolgatörvény visszavonásának szükségszerűségének, ezt teszi most is, amikor egyes, főleg autóipari és beszállítói cégek a dolgozókon akarják bevasalni a pandémia miatt kiesett, le nem dolgozott munkaórák bérét.

Nunkovics Tibor elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus járvány miatti állásidő kiesésekre megkapott munkabért, melyet a dolgozók nem tudnak ledolgozni az év végéig azt visszavonják, visszafizettessék velük.

A műsorvezető szóba hozta, hogy a kormány október 18-tól vizsgálatot indít a dolgozók jogainak érvényesítése, a túlórával kapcsolatos visszaélések felderítése ügyében. A képviselő erre reagálva elmondta, hogy amennyiben a kormány valóban a dolgozók és nem a multik érdekeit képviselné akkor 2018-ban a rabszolgatörvényt nem fogadták volna el.

Nunkovics Tibor a jövő hét folyamán is ad be a módosító javaslatot, bár a törvény elfogadása óta számtalan törvénymódosító javaslat került a parlament elé, melynek egyikét sem fogadták el.

A képviselő véleménye szerint a meglévő törvényt toldozni-foldozni nem célravezető, a 22-es választás után felálló nemzeti egység kormány egy teljesen új alapokra épülő, a munkáltatók és a munkavállalók érdekeit is szem előtt tartó Munka Törvénykönyvét fog alkotni.

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply