Otthon / Egyéb / MA VAN A SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJA

MA VAN A SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJA

Az ENSZ közgyűlése 1992-ben a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. Sok jel utal arra, hogy éppen azok, akik a legtöbbet tehetnének e téren, csak ezen a napon gondolnak a szegénységre.

Kalkuttai Szent Teréz anya gondolatai: „Vannak nálatok szegények? És ismered őket? Biztos van valaki, aki egyedül érzi magát, nem kívánt, hátrányos helyzetű, és te nem tartod számon, vagy nem tudsz róla.”

Magyarországon 1996. óta emlékeznek meg a szegénység világnapjáról, melynek gondolata eredetileg a francia Joseph Wresinski francia katolikus paptól, a „szegények egyháza” alapítójától származik. Joseph atya mélyszegénységben élő családban nevelkedett, és gyermekkori élményei nemcsak hivatását, de egész életét meghatározták. Ötvenéves volt, amikor megalapította világmozgalmát, ami az önkéntesei révén mintegy harminc országban segít a legrászorultabb embertársainkon. Joseph atya életművének elismeréseként nyilvánította az ENSZ október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjává.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply