Otthon / Egyéb / Kutyáját fához láncolta az erdőben, 90 nap elzárást kapott

Kutyáját fához láncolta az erdőben, 90 nap elzárást kapott

Állatkínzás miatt 90 nap elzárásra ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, aki kutyáját fához láncolva hagyta az erdőben Péliföldszentkereszt térségében.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű férfi 2021. március 07. napján 11 óra körüli időben Péliföldszentkereszt térségében az erdőben egy fához láncolta a kaukázusi juhász – németjuhász keverék kutyáját, majd az állatot élelem és víz nélkül otthagyta. A vádlott a kutya élelmezését és gondozását nem vállalta tovább, az állatot a végleges elhagyás céljával kötötte ki a fához. A vádlott szándékosan olyan fához kötötte a kutyát, amelynek közelében vadetető van, bízva abban, hogy az állatot a vadászok megtalálják.

Az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány munkatársai bejelentés alapján 2021. március 08. napján 16 óra körüli időben megtalálták a kutyát és gondoskodtak az elhelyezéséről.

Az ügyészség indítványának megfelelően az Esztergomi Járásbíróság a 2021. október 19. napján tartott előkészítő ülésen, állatkínzás vétsége miatt a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, 90 nap büntetés-végrehajtási intézetben végrehajtandó elzárásra ítélte. Az ítélet jogerős.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply