Otthon / Egyéb / A cél a megelőzés, eszköz: szalma és humor

A cél a megelőzés, eszköz: szalma és humor

Összefogtak a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók, hogy a mustgáz veszélyeire hívják fel a lakosság figyelmét.

A Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs épülete előtt készítették el a város tűzoltói a szőlő levének erjedése során felszabaduló mustgáz veszélyeire figyelmeztető installációjukat. A szalmabábukból készített pillanatképen egy mustgáz mérgezést elszenvedett állampolgár mentése látható. A jelenet előterében a tűzoltók táblát is elhelyeztek, amelyen felhívják a figyelmet a helyes magatartási szabályokra, a must erjedésével összefüggésben. 

Jónás József tűzoltó őrnagy a figyelemfelhívással kapcsolatban elmondta: – Fontosnak tartom, hogy a mindennapi szolgálat mellett, ilyen hasznos és emellett csapatszellemet erősítő megmozdulásokat is szervezzünk. A nyergesújfalui katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói nem először fognak össze, hogy a helyi közösség számára fontos üzenetet közvetítő ügyet karoljanak fel, az év elején például egy rászoruló család érdekében mozdult egy emberként a tűzoltóság. 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply