Otthon / Egyéb / KÉT ÚJSÁGCIKK TEGNAPRÓL

KÉT ÚJSÁGCIKK TEGNAPRÓL

1, Háborús állapotok Romániában: a kórházi folyósokon tárolják a holttesteket.

2, Erdélyből is szerveznek buszos utazást a Békemenetre, szerintük nincs kockázata.

Jól van ez így? Miközben tragikus állapotok uralkodnak a szomszédban az Orbán-kormány a békemenetre utaztatja az erdélyieket (is). Miközben minden második cikk arról szól, hogy itt a negyedik hullám, hogy a megbetegedések és a halálozások száma napról napra nő békemenetre csődítik össze az embereket, mert szerintük életbevágó.

Egyre drámaibb a járványhelyzet Romániában, sorra dőlnek meg a halálozási rekordok, az elhunytak már nem férnek el a halottasházakban.

A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentése szerint:

  • Romániában ismét megdőlt a fertőzési és halálozási rekord: az utóbbi 24 órában 18 863 embernél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, ami 40 százalékkal haladja meg az elmúlt két hét átlagát.
  • Az utóbbi 24 órában 561 koronavírusos beteg halt meg, ami több mint 80 százalékkal haladja meg a kéthetes mozgóátlagot.
  • A kórházakban már csaknem húszezer koronavírusos beteget kezelnek, közülük 1805-nek jutott hely az intenzív terápián.

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, csakúgy, mint eddig minden alkalommal, ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az EMNT és a Néppárt szervezésében eddig minden alkalommal részt vehettek a nagyváradi, illetve erdélyi magyarok a magyarországi Békemeneteken. Ezúttal is várják az érdeklődőket és jelentkezőket az EMNT nagyváradi székhelyén …”

  • jelent meg a felhívás a nagyváradi Bihari Naplóban.

A Néppárt élére vasárnap újraválasztott Csomortányi István a Népszavának egyébként elmondta, Erdély több megyéjében szerveződnek ilyen utak, van ahol a Néppárt, van ahol „baráti társaságok” révén, de pontos számot nem tud mondani. „Nem gondoltuk, hogy ennek központi szervezési formát kellene adni, mert önkéntességi alapon működik a dolog és ki ahol él, megoldja” – hangsúlyozta az elnök.

Egyébként a cikkből az is kiderül, hogy az Erdélyből érkező békemenetelők esetében fontos szempont a koronavírus-járvány elleni védettség megléte. „Mert ezt a szép alkalmat nem szeretnénk azzal terhelni, hogy esetleg olyanok mennek oda, akik betegséget terjeszthetnek” – tette hozzá Csomortányi István.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply