Otthon / Egyéb / EGY NAP HÁROM ITTAS SOFŐR

EGY NAP HÁROM ITTAS SOFŐR

A dorogi rendőrök két személygépkocsi vezetővel és egy segédmotoros-kerékpárossal szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei Leányváron, a Vasút utcában állítottak meg egy személygépkocsit 2021. október 22-én délután. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető személy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, az autó műszaki érvényessége 2019-ben lejárt, ideiglenesen kivonták a forgalomból és kötelező felelősségbiztosítást sem kötöttek rá. Az egyenruhások az intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott, ezért a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján az 50 éves férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, valamint szabálysértési eljárást is indítottak. A jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzését elvették.  

Ugyanezen a napon este még két ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek a járőrök. Az egyik személygépkocsival közlekedő helyi lakost Nagysápon ellenőrizték, aki úgy vett részt a közti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, valamint a járművét ideiglenesen kivonták a forgalomból. Az egyenruhások a 41 éves férfi ellen büntető és szabálysértési eljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét, a jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzését elvették.

A másik járművezetőt, aki segédmotoros-kerékpárral közlekedett, 18 óra 50 perckor Kesztölcön állították meg a rendőrök. Az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ami miatt előállították, majd a mérési eredmények alapján a 36 éves férfi részére közigazgatási bírságot szabtak ki. Az ellenőrzés során a járőrök azt is megállapították, hogy a járműre kötelező felelősségbiztosítást nem kötött, ezért ellene szabálysértési feljelentést is tettek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére. Felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést! A szeszes ital fogyasztás hatására nő a reakcióidő, tompulnak a reflexek. Aki ittas állapotban vezet, az nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti!

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply