Otthon / Egyéb / Befejeződött a „Bridgestonság” közlekedésbiztonsági vetélkedő

Befejeződött a „Bridgestonság” közlekedésbiztonsági vetélkedő

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által kezdeményezett, és a Forrás Rádió közreműködésével lebonyolított közlekedésbiztonsági vetélkedő véget ért.

 A nyertes a fődíjat, a 200 000 forint értékű téligumi szettet a Forrás Rádió által szervezett fesztiválon vehette át. 

A 2021. október 18-tól két héten át tartó kampány célja a rádió hallgatóinak, de főként a gépjárművezetőknek a közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési ismereteinek bővítése, a balesetmentes közlekedés propagálása volt. 

Két héten keresztül, munkanapokon több alkalommal KRESZ kérdések hangzottak el a rádió adásaiban, egy-egy feladvánnyal. A napi nyertesek a Balesetmegelőzési Bizottság által biztosított ajándékcsomagot vehettek át, amelyben közlekedésbiztonsági és láthatóságot szolgáló tárgyak voltak.

A program végén a feladványok megfejtői közül a rádió által kisorolt fődíj, a Bridgestone Kft által biztosított, 200 000 forint értékű téligumi szett ünnepélyes átadására 2021. október 30-án, a Forrás Rádió által 14.00 órától szervezett Mangalica sörünnep és családi mulatságon került sor, valamint az utolsó két, napi nyertes is itt vehette át nyereményét.

A rendezvényen egyebek között a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai is részt vettek. A rendőrök bűn- és balesetmegelőzési interaktív programokkal, kerékpáros ügyességi pályával várták az érdeklődőket.

A játéknak nagyszerű volt a fogadtatása a hallgatók részéről, akik nagy érdeklődést tanúsítottak a feltett kérdésekkel kapcsolatban, igyekeztek tájékozódni a felmerült témákról. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a rádió hallgatóit érdekli a közlekedés és a balesetmegelőzés témája, és szívesen néztek utána a feltett kérdésekre adható válaszlehetőségeknek. Nem ez volt az első hasonló kezdeményezés, ugyanis a megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2021. év elején szintén elindított egy közlekedési témájú vetélkedőt, amely kapcsán a mostanihoz hasonló hallgatói aktivitást tapasztaltak a játék lebonyolítói. A rendőrség célja, hogy az ilyen és ehhez hasonló projektekkel felhívja a közlekedésben részt vevők figyelmét a szabályok betartásának fontosságára, ezáltal csökkentve a megyében bekövetkezett balesetek számát. 

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply