Otthon / Egyéb / Kósa Lajos volt az első, aki elismerte, hogy a magyar kormány megvette, használta az NSO csoport kémszoftverét

Kósa Lajos volt az első, aki elismerte, hogy a magyar kormány megvette, használta az NSO csoport kémszoftverét

A honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke egy újságírói kérdésre válaszolva kotyogta ki, hogy a Belügyminisztérium vásárolta a Pegasus kémszoftvert.

Fél éven keresztül próbálta a kormánypárt eltusolni a Pegasus ügyet, a honvédelmi és rendészeti bizottság csütörtöki ülésének anyagát 2050-ig titkosították. Ennek a bizottsági ülésnek a végén tette fel a kérdést az RTL Klub riportere:

„Akkor jól értem, hogy a Pegasus szoftver beszerzője a Belügyminisztérium?”

Az egyszerű kérdés hallatán Kósa olyan zavarba jött, hogy kicsúszott a száján az IGEN. Aztán menteni akarta a menthetetlent és „a Pegasus szoftver az egy egyszerű szoftver, ilyen sok működik, amit a nemzetbiztonsági munka során felhasználnak az erre jogosított szervek. Ebben nem látok semmi kivetnivalót.” folytatta mondókáját. Újabb mentő ötletként pedig a tech-cégekre hivatkozott, akik szintén lehallgatnak minket, ezt egy remek fűnyírós példával magyarázta el az újságírónak.

„Meghallgattuk a belügyminisztert a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának mai ülésén. Két órán át nyomtuk a vitát zárt ülésen a nevezetes Pegasus-ügyről. Pintér Sándor miniszter legény a talpán – a bizottság elfogadta a megnyugtató beszámolóját.”

Az újságírói kérdés előtt egy ilyen jókedélyű posztot tett ki Facebook oldalára Kósa Lajos, még nem sejtette, hogy mekkora baklövést fog elkövetni, a kommentelők azonban nem kímélik.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját betöltő Stummer János azt írta a Facebookon: „Kósa Lajos ma újságírói kérdésre nyíltan elismerte, hogy Magyarország megvette és használja a Pegazus-szoftvert”.

Stummer János szerint Kósa Lajos minősített információt hozott nyilvánosságra, amivel minősített adattal való visszaélést követett el, ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Kíváncsian várjuk az ügyben a fejleményeket.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply