Otthon / Egyéb / Már több mint 10 ezren jelentkeztek ellenzéki szavazatszámlálónak

Már több mint 10 ezren jelentkeztek ellenzéki szavazatszámlálónak

A 2022. évi országgyűlési választások tisztasága szempontjából alapvető fontosságú, hogy minden szavazókörben legyen két olyan felkészült szavazatszámláló, aki független a kormánypártoktól.

Ez áll az ellenzéki pártok közös sajtóközleményében, akik megbízták a Tiszta Választásokért Alapítványt, hogy segítse elő a közös listát állító pártok szavazatszámlálóinak koordinálását. Emlékeztetnek, ennek eredménye a 20k22 projekt, amely segíti a hatpárti közös toborzást, a jelentkezők képzését és delegálását, továbbá biztosítja az esetleges választási incidensek összegyűjtését, valamint a szavazóköri eredmények alternatív összesítését.

A projekt együttműködik a már 2018-ban is működött Számoljuk Együtt Mozgalommal (SZEM) is annak érdekében, hogy a közös listát állító pártok utóbbi önkénteseit is delegálják a szavazatszámláló bizottságokba.

Az ellenzéki együttműködés megköszöni annak a több mint 10 ezer jelentkezőnek, akik már vállalták ezt a feladatot, egyúttal reményüket fejezik ki, hogy az év végéig elérik a 20 ezres célt. A jelentkezéseket a 20k22 honlapján vagy Facebook-oldalán várják.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply