Otthon / Egyéb / A járvány óta ötezer daganatos megbetegedést nem tudtak diagnosztizálni

A járvány óta ötezer daganatos megbetegedést nem tudtak diagnosztizálni

A koronavírus kezdete óta Magyarországon 20%-kal kevesebb daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, ami nem azt jelenti, hogy 1 év alatt, varázsütésre sokkal kevesebb megbetegedés történt volna.

A “csökkenés” valós oka, hogy az összeomlás szélén lévő egészségügy egész egyszerűen már nem tudja észrevenni, ellátni a korábbi feladatait.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Országos Kórházi Főigazgatóság adatai alapján készült kutatásból az derül ki, hogy a járvány öt negyedéve alatt összesen és átlagosan 15-20 százalékkal kevesebb daganatos beteget találtak meg, mint a korábbi években. Azaz jelenleg mintegy 5000 fel nem ismert beteg nem kap kezelést.

Az ellátórendszer számára „láthatatlanul” maradt betegek sorsáról nem tudni semmit – mondják a kutatók. Valószínű, hogy ők később és már nehezebben kezelhetőként találkoznak az orvosokkal.

A kutatásból az is kiderül, hogy a szervezett szűrések többszöri felfüggesztése, az ellátórendszer járvány miatti leterheltsége, a kórházi ellátások átszervezése mind hozzájárultak a halálos áldozatokban is mérhető késlekedésnek. 

Az orvoshiány már a járvány előtt is probléma volt, a kötelező oltás miatt azóta számos oltatlan egészségügyi dolgozót kirúgtak, sokan inkább ezt meg sem várták, maguktól hagyták ott a hivatásukat.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply