Otthon / Egyéb / Történelmi, 5,2 milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot hajtunk végre ………… Ugandában

Történelmi, 5,2 milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot hajtunk végre ………… Ugandában

Szijjártó: a segítséget kell oda vinni, ahol a baj van és nem pedig a bajt idehozni.

Ugandában hajtja végre Magyarország az eddigi legnagyobb nemzetközi gazdaságfejlesztési programját a migráció megállítása érdekében – jelentette ki hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Figyelmeztetett, hogy jelenleg a migráció és az azzal szoros összefüggésben lévő terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt Európa biztonságára, márpedig ezek egyik elsődleges forrása Afrika.

Szijjártó Péter a Facebook oldalán közben arról írt, hogy Uganda a világon az egyik legtöbb menekültet és migránst befogadó ország. A magyar kormány álláspontja pedig világos, „a segítséget kell oda vinni, ahol a baj van és nem pedig a bajt idehozni”.

A külügyminiszter bejelentése szerint jelenleg így magyar finanszírozással és magyar vállalatok kivitelezéssel egy történelmi, 5,2 milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot hajtunk végre az afrikai országban.

Ennek keretében a következőket teszi a magyar kormány:

• Magyar technológiai megoldással napi szinten 160 ezer ember ivóvíz ellátását biztosítják egy menekülttáborban
• Mobil egészségügyi konténereket szállítanak az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében
• A fővárosi, kampalai kórházat magyar kardiológiai eszközökkel szerelik fel
• Magyar cégek dolgozták ki, valamint állították fel a menekültek és migránsok biometrikus nyilvántartásai rendszerét az országba.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply