Otthon / Egyéb / „Társasházak napja” online november 24-26. között

„Társasházak napja” online november 24-26. között

A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek szerdától péntekig (11. 24-26. között). A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprő-ipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége  a 34/513-210-es telefonszámon, a tatabanya.kk@katved.gov.hu email címen várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. 

A Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége  a 34/309-045-ös telefonszámon, az esztergom.kk@katved.gov.hu email címen várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply