Otthon / Egyéb / Közel 15 ezer pedagógus még nincs beoltva

Közel 15 ezer pedagógus még nincs beoltva

Az állami oktatási-nevelési intézményekben kötelezővé tették az oltást, melynek felvételére december 15-ig van idejük az érintetteknek. Ha ezt nem teszik meg, fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

A Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása szerint mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt a koronavírus elleni oltás lehetőségével, 10 százalékuk viszont nem. Valamivel kevesebb, mint 150 ezer pedagógus van az országban, a tárca által közölt arányszám alapján csaknem 15 ezer tanár továbbra is oltatlan.

Ezen pedagógusok aránya nem csökkent számottevően az elmúlt hetekben, annak ellenére sem, hogy az állami oktatási-nevelési intézményekben kötelezővé tették az oltást, melynek felvételére december 15-ig van idejük az érintetteknek. Ha ezt nem teszik meg, fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke az Indexnek pár napja azt monda, hogy vannak olyan intézmények is, ahol a dolgozók 30-40 százaléka nem vette még fel az oltást. Úgy vélte, ezekben az iskolákban súlyos következményei lehetnek a kötelező oltásnak, és annak, ha a tanárok nem felelnek meg ennek a feltételnek.

A tárca azonban kevéssé aggódik, minderre úgy reagált, hogy az NPK felmérése önkéntes adatszolgáltatásra épült, nem reprezentatív, a gyermekek oktatása pedig eddig is, és ezután is biztosított. 

„Mivel jelenleg is zajlik a meghosszabbított nagy sikerű oltási akcióhét, jelenleg nem lehet adatokat mondani arra nézve, hogyan fog a különböző intézkedések hatására megemelkedni az átoltottság”

– indokolta az Emmi.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply