Otthon / Egyéb / Ezután ki fogja engedélyezni a lehallgatások Varga Judit helyett?

Ezután ki fogja engedélyezni a lehallgatások Varga Judit helyett?

Ma reggel robbant a bomba: hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Völner Pált, felfüggesztené a mentelmi jogát a Legfőbb Ügyészség.

A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

A legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt, közölte kedden reggel a Legfőbb Ügyészség.

„A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően”

– olvasható a közleményben.

Azt is hozzáteszik, hogy „Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti”.

Ma délelőtt Völner Pál lemondott államtitkári posztjáról, miután hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg.

„Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár”

– olvasható a politikus közleményében, amit a 24.hu szerkesztőségéhez juttatott el.

Együttműködik a hatóságokkal, kihallgatás céljából bármikor rendelkezésre áll.

Az Igazságügyi Minisztérium helyesli Völner lemondását. „Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott. Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát” – fogalmaztak.

Hadházy Ákos szerint Belharc vezethetett Völner bukásához. Véleménye szerint a végrehajtói körbe való bekerülést övező belharc vezethetett ahhoz, hogy a szektorral foglalkozó Völner Pál a hatóságok célkeresztjébe került.

 

Tudomásunk szerint Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesének ügye téma lesz a nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki ülésén.

 

Egyébként Völner Pál két helyről is kap fizetést,

  • államtitkárként bruttó 1.296.300 forintot,
  • országgyűlési képviselőként pedig 1.210.800 forintot

vihet haza minden egyes hónapban. Persze ehhez járt még idén 460 ezer forint cafetéria, valamint egy 2020-as Skoda Kodiaq is, valamint 2019-ben egy miniszteri elismerő oklevél mellé 1.944.450 forint jutalmat is kapott. 

Ennek ellenére a gyanúba keveredett kormánypárti politikus nem igazán gyarapodott, sőt!

A parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatok alapján kiderül, van Nyergesújfalun egy 553 négyzetméteres telke, amire felhúztak egy 160 négyzetméteres családi házat az 1994-ben. Az ingatlan fele arányban az övé.

Egyébként semmilyen más vagyontárgyat nem vallott be, nincsenek földjei, festményei, autói, amellett, hogy a Dr. Völner Ügyvédi Iroda 100 százalékos tulajdonosa. 

Ennek ellenére a legutóbbi 3 vagyonnyilatkozatában mégis volt változás.

  • 2019-ben volt 1,5 millió forintja részjegyben (ez változatlan maradt az elmúlt években), míg takarékbetétben elhelyezett megtakarításként 14,8 milliót vallott be.
  • 2020-ban már 15,2 millió forint volt a megtakarítása,
  • 2021-ben viszont csak 8,5 millió forintot vallott be. 

Hogy hova tűnt a majd’ 7 millió forint, az nem derül ki a vagyonnyilatkozatából, és erre még az sem magyarázat, hogy feltüntetett 3,5 millió forintnyi készpénzt. 

Tehát, miközben havonta 3.155.250 forint a bruttó bére, nemcsak hogy egy fillért sem tudott félretenni az elmúlt évben, de még csökkent is a vagyona – miközben semmit sem vásárolt.

14 órakor az ellenzéki pártok „A korrupció a Fidesz legfőbb politikája” címmel sajtótájékoztatót tartottak az ügyről. Mindannyiuknak az a véleménye, hogy Völner Pálnak az országgyűlési képviselőségről is le kell mondania, valamint Varga Judit igazságügyi miniszternek is távoznia kell.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply