Otthon / Egyéb / Hétfőn három részre szakad az ország

Hétfőn három részre szakad az ország

Keleten hószállingózás, középen napsütés, nyugaton eső.

Hétfő

A Tiszántúlon akár a kora délutáni órákig szállingózhat a hó az erősen felhős égből, de aztán csökken a felhőzet. A Dunántúlon szitálás, gyenge eső fordul elő. A Duna-Tisza-közén ugyanakkor kevés felhőre, akár többórás napsütésre számíthatunk. Hajnalban még erős lehet az északnyugati szél, de napközben már gyenge lesz a légmozgás. 0-5°C valószínű délután.

Kedd

A Dunántúlon és a középső tájakon rétegfelhős, reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. A keleti területeken lehet a legtöbb napsütés, de estére itt is terjeszkedik a ködfelhőzet. Eső nem lesz, és a szél is gyenge marad. +3°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szitálás, gyenge eső is előfordulhat; majd délután észak felől szakadozik a felhőzet. A hőmérséklet délután +4 fok körül alakul.

Csütörtök

Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös és borult idő várható. Napközben észak felől hidegfront érkezik, melynek hatására az északkeleti, keleti területeken havazás, havas eső is kialakul. Estefelé szakadozhat a felhőzet az élénk északnyugati szél hatására. 0 és +5 fok között várható a maximum.

Péntek

Az élénk északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, már csak futó zápor, vagy hózápor fordulhat elő. +5 fok köré enyhül a levegő.


Forrás: köpönyeg.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply