Otthon / Egyéb / Csak az kapja meg a hathavi fegyverpénzt, aki beoltatja magát

Csak az kapja meg a hathavi fegyverpénzt, aki beoltatja magát

A juttatás az új belépőkre is vonatkozik az erről szóló rendelet alapján, de nekik vállalniuk kell a három évnyi szolgálatot.

Csak akkor jár a hathavi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak, ha január 31-ig beoltatják magukat.

A juttatást szeptemberben ígérte meg a miniszterelnök napirend előtti parlamenti felszólalásában, de a feltételekről akkor még nem beszélt. Az első kifizetés 2023-ban lett volna esedékes, de ezt előre hozták jövő februárra.

A juttatás az új belépőkre is vonatkozik a rendelet alapján, azonban nekik vállalniuk kell a három évnyi szolgálatot. Ha ugyanis a munkaviszonyuk előbb megszűnik, akkor a teljes hathavi juttatást vissza kell fizetniük. A régebbi dolgozóknak csak egy esetben kell visszafizetési kötelezettségtől tartaniuk az rtl.hu szerint: ha nem oltatják be magukat január 31-ig.

„A pontos szabályokról nem született rendelet, így nem tudni, mi történik a gyakorlatban, ha valaki végül nem adja be magának a vakcinát. Nem tudjuk például, hogy folyamatos lesz-e a jogviszonya, lehet-e másodállása, vagy hogy ki fizeti ilyen esetben a társadalombiztosítást” – mondta az rtl.hu-nak Powell Pál, a Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának vezetője.

 A portál kiemeli, hogy a juttatás nem jár azoknak a rendőröknek, akik nem a hivatásos állomány tagjai (a rendőrségi igazgatásban dolgozók, vagyis a RIASZ-osok, egyéb munkavállalók), iskolaőröknek, olyan rendőröknek, akik nyugdíjból visszamentek dolgozni, a szenior állomány tagjainak, próbaidőn lévőknek, felmentési-, lemondási időt töltőknek.

Powell úgy tudja, hogy sokan inkább lemondtak a hathavi bérnek megfelelő összegről, és a leszerelés mellett döntöttek.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply