Otthon / Egészség - Életmód / Napi egy alma, az orvost távol tartja

Napi egy alma, az orvost távol tartja

Téli csodafegyver: egyél minden nap egy almát, de nem csak az egészséged miatt.

Az alma ősi szimbólum, talán a ti családotokban is szokás karácsonyeste elosztani egy szemet a családtagok között. De ennél sokkal több is, mert az egészséged kulcsa lehet.

Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró – minden bizonnyal az elmúlt karácsony kellékei voltak nálatok is. Az alma ősi szimbólumként kapcsolódik az ünnephez, a szeretetet jelképezi. Úgy tartották, ha egy család az ünnepi asztalnál megoszt egy szem almát, akkor a köztük lévő kötelék elszakíthatatlanná válik. De napi egy alma fogyasztása határozottan ajánlott a téli időszakban, mert már ennyi is nagy szerepet játszik az egészség megőrzésében.

Napi egy alma, az orvost távol tartja

Az ősi tudomány szerint a kora tél időszakában, november 15. és január 15. között kell igazán sokat tenni a szervezetünkért.

Az ilyenkor felkúszó néhány plusz kiló is a test melegítését szolgálja, de az alma az igazi nagyágyú. Különleges hatása, hogy a tüdőn keresztül a vérbe kerülő szennyeződéseket lesüllyeszti a tápcsatornába, amitől az ürítéssel megszabadulsz. 

Ha az alma magában nem csúszik eléggé, az almaszeletekre csorgass egy kis mézet, és szórd meg finoman fahéjjal. Miért ne édesítenéd meg ilyen egészségesen az életed?

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply