Otthon / Egyéb / Figyelmeztetés az OTP-től

Figyelmeztetés az OTP-től

Újabb adathalászati próbálkozás fenyegeti a banki ügyfeleket: a csalók e-mailben ígérnek ajándékot azoknak, akik engedve a csábításnak, végrehajtják, amit kérnek tőlük.

Az OTP Bank tájékoztatója szerint az elektronikus levél tárgya a következő: Kérjük, frissítse a regisztrált alkalmazás adatait. Az ajándék pedig nem más, mint egy biztonsági frissítés.

Úgy tűnhet, hogy egy biztonsági rendszerfrissítést kell elvégeznie az ügyfélnek, különben zárolják fiókját. Szerencsére a szövegezésből és a levél formájából is látszik, hogy ezt a levelet nem az OTP Bank küldte ügyfelének.

Ráadásul mivel a csalók nem banki címlista alapján dolgoznak, ezért nem csupán az OTP Bank ügyfelei kaphatnak ilyen adathalász e-mailt.

Az OTP Bank azt tanácsolja, hogy a levelet azonnal töröljék, semmiképp se kattintsanak a benne található hivatkozásra. Csak a megszokott módon lépjenek be az internet- és mobilbanki felületre.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply